Emma her :)
Idag er det jo en kedelig torsdag og derfor har jeg valgt at pifte den lidt op med en lækker opskrift på cupcakes! :) Hvis denne opskrift ikke er nok, kan i jo også lige tjekke min V-log idag :D
Lavede jeg i forgårs :)
Ingredienser (ca. 12 stk)
Cupcakedej
130 gr hvedemel
30 gr mørk kakaopulver
50 gr sukker
70 gr brun farin
3/4 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1,8 dl mælk
1 dl vegetabilsk olie
1 tsk vaniljeekstrakt
2 æg
Cookie dough
100 gr usaltet smør
50 gr sukker
70 gr brun farin
0,6 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
130 gr hvedemel
1/2 tsk salt
55 gr mørk chokolade, hakket
100 gr usaltet smør
50 gr sukker
70 gr brun farin
0,6 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
130 gr hvedemel
1/2 tsk salt
55 gr mørk chokolade, hakket
Frosting
150 gr usaltet smør
240 gr flormelis
150 gr usaltet smør
240 gr flormelis
- Forvarm ovnen på 180 °C.
- I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt.
- Tilsæt mælk, olie, vaniljeekstrakt og æg. Rør indtil dejen er glat og jævn.
- Fyld dejen på cupcakeforme (formene skal fyldes ca. 2/3 op). Bag i midten af ovnen i ca. 20-22 minutter.
- Mens cupcakes’ne køler af forberedes cookie dough’en:
I en skål piskes smør med sukker og brun farin indtil blandingen er lys og luftig (ca. 2-3 minutter). - Mælk og vanilje blandes i under piskning.
- Tilsæt mel og salt mens der piskes ved lav hastighed indtil dejen er ensartet.
- Stil ca. 2 dl af blandingen til side (den skal gemmes til frostingen). Bland den hakkede chokolade i den resterende blanding.
- Nu til frostingen:
Pisk smørret i en skål indtil det er luftigt (ca. 1-2 minutter). - Tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskning og fortsæt til blandingen er glat og ensartet.
- Tilsæt nu den del af cookie dough’en, du satte til side før (den uden chokolade). Pisk indtil frostingen er lys, luftig og let.
- Udhuling af cupcakes:
Med en skarp kniv skæres et hul i hver cupcake (se billede). Lidt af kagens center skæres ud med en skarp kniv. Fyld hullet med den fantastiske cookie dough og læg låget på igen. - Frost dine cupcakes generøst med frostingen – sørg for at lågets kanter dækkes af frostingen.
Xx Emma
Ingen kommentarer:
Send en kommentar