lørdag den 25. maj 2013

Kartoffelpizza

Rikke her!

Jeg er tilbage efter en lille pause, men mit vidunder af en computer har drillet mig lidt.
Som lovet fra sidste uge, smider jeg nu opskriften fra den kartofffelpizza jeg lavede i sidste uge op, det jeg godt kan lide ved netop denne pizza er, at den er sommeragtig, frisk, lækker, let og ikke mindst sundere end alternativet ;-) Jeg synes ellers tit at pizzaer har en tendens til at blive smaskede og fedtede hvilket ikke er noget jeg bryder mig særligt meget om.

Jeg lavede pizzaen på en grovbund, som bestod af:

2 dl. hvedemel
3 dl fuldkornsmel
25 g. gær
1 spsk (oliven)olie
2 dl lunkent vand
1/2 tsk sukker
1 tsk salt

Fyldet består af:

ca. 8-10 kartofler (afhængigt af størrelse og hvor tæt du ligger dem)
tomat/ pizzasovs (men bare et tyndt lag)
krydderier: oregano og rosmarin
ost: enten alm. revet ost eller mozzarella

1. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt olivenolie

2. Bland herefter alle de "tørre" ingredienser i

3. Ælt dejen sammen, og lad den derefter hæve i ca. 30 min.

4. Imens dejen hæver skræller du kartoflerne og skærer dem ud (Sidstnævnte kan let gøres ved at bruge sideriveren på et alm. rivejern)

5. Pensel dejen med tomat/ pizzasovs, fordel kartoflerne og osten og drys med krydderierne.

6. Bag pizzaen til den er gylden, ved ca. 180 grader i 15 minutter.

Her er det eneste billede jeg nåede af tage af mit resultat, der er dårlig beslysning og det er af resterne, men jeg håber i kan se lidt :-)


Xx Rikke


Ingen kommentarer:

Send en kommentar